FAQs - Veel gestelde vragen

ALGEMEEN

Wat zijn jullie openingstijden?

Zie Contact & Openingstijden.

Waar vind ik Schaatshuis De Bierkaai?

We zitten op Damplein 9, 1135 BK Edam, in Damplein 9 op de 1E verdieping. Aan de Dam midden in het mooie karakteristieke centrum van Edam. Het pand was vroeger ook bekend als het Speeltheater.

Edam ligt 25 km boven Amsterdam. Met de auto 15 minuten vanaf Amsterdam met het OV met de bus vanaf Amsterdam Centraal in 20 minuten.

Wat is Damplein 9?

Damplein 9 is in de winter luxe wintersportspecialist met de aller aller mooiste merken. In de zomer heeft zji mode en verandert onze koffiecorner in een ijssalon.
Zie voor meer informatie Damplein 9 Ski & Fashion.

IJssalon?

Ja in de zomer zijn de schaatsen wat uit het zicht. De IJssalon is onze zomerijswaarborg ;).

 

SCHAATS

Slijpen jullie ook schaatsen?

Ja, wij slijpen alle schaatsen. Dus naast lange baan noren, ook klapschaatsen, hockeyschaatsen, kunstschaatsen en natuurijsschaatsen.

Hoe lang duurt schaatsen slijpen?

In principe geldt volgende werkdag klaar na 12.00 uur. In de zomer wlijpen we 
In de zomer of tijdens natuurijsperiodes kan dit één of twee dagen langer duren.

Verkopen jullie in de zomer ook schaatsen?

Ja, wij verkopen in de zomer ook schaatsen. Onze Online webshop draait online 24/7 gewoon door. Wilt u schaatsadvies dan kunt u uitsluitend terecht op afspraak. U kunt in de winkel of via whatsapp 022 315811 een afspraak maken.
Wij verkopen geen skeelers meer in de winkel.

Waarom is het verstandig mijn schaatsen te laten slijpen bij een schaatswinkel?

Schaatsen slijpen kan op honderdduizend manieren. Bij een gerenommeerde schaatswinkel kunt u ervan op aan dat deze op vakkundige wijze worden geslepen. Dit betekent concreet dat uw schaatsen machinaal worden gerond op een machine waar de slijper elke slijpgang bekijkt en beoordeeld op noodzaak. En daarna met de hand worden afgepolijst.

Alleen op deze manier bent u er zeker van dat uw schaats niet onnodig wordt afgeslepen. Wist u dat schaatsen die door de vakman worden geslepen, tot wel 3 keer langer meegaan dan mahinaal geslepen schaatsen. Tel uit uw winst!

DIY (Do It Yourself) schaatsklaar maken, wat is dat?

Voor de mensen die precies weten wat ze willen en kundig zijn om zelf schaatsen schaatsklaar te maken bieden we deze -kale- meeneemprijs tegenwoordig aan. Wil je elders je schaatsen schaatsklaar laten maken of ben je zelf uitgerust om te ronden, slijpen, richten, afstellen, thermoplasten etc. dan kun je hier gebruik van maken.

Wij adviseren dit niet! Wij adviseren om ons gewoon ons deskundige werk te laten doen zodat jij verzekerd bent van de juiste en goed getunede schaatsen.

Heb ik wel garantie bij DIY?

Ja en nee, je hebt dezelfde fabrieksgarantie als wanneer je je schaatsen door ons schaatsklaar laat maken. Maar zodra je je schaatsen door een ander laat slijpen / thermoplasten etc, kunnen wij niet meer in staan voor de kwaliteit daar van.

 

Overige vragen

Hebben jullie nog medewerkers nodig?

Op dit moment zijn we niet actief op zoek. Maar heb je interesse stuur een pb via facebook.